De eerste zondag van mei organiseert motortoerclub d’n Blaospijp traditiegetrouw haar BBQ-rit. Na een gratis kopje koffie of thee start je zondag 5 mei met de speciaal voor deze dag uitgezette rit van ongeveer 200 kilometer. Deze prachtige motorrit vertrekt voor de 26e keer bij café Roothans, Dorpstraat 132 te Leende. De route gaat dit jaar naar België door Nationaal Park Hoge Kempen. M.T.C. d’n Blaospijp hoopt je als liefhebber van motorrijden 5 mei te ontvangen en ziet jouw voorinschrijving voor deze editie graag tegemoet..

Traditionele broodjesstop dit jaar nabij Nationaal Park Hoge Kempen (B)

Deze motortoertocht rijd je in je eigen tempo en met zoveel tussenstops als jij wilt. Ongeveer halverwege richt M.T.C. d’n Blaospijp speciaal voor de deelnemers een ‘traditionele broodjesstop’ in. Nabij Zuutendaal in de omgeving van Nationaal Park Hoge Kempen krijg je je lunchpakketje. Ook staan daar koffie, thee, chocomelk en jus d’orange klaar.

Bij terugkomst in Leende kan hopelijk teruggekeken worden op een gezellige, zonnige motordag. Op een mooie route over weggetjes waar je misschien nog nooit was geweest. De goed verzorgde barbecue die -tegen betaling- klaarstaat, vormt een goede bodem voor de terugreis of een avondje doorzakken bij café Roothans.

Voorinschrijving verplicht

Deelname is uitsluitend mogelijk via voorinschrijving tot en met woensdag 1 mei. Kies voor het gemak van online inschrijven via de website www.blaospijp.nl. Of schrijf in bij café Roothans (woensdag gesloten) of 4Bikers&Bikes, te vinden in Leende op Dorpstraat 132 of Strijperdijk 3D. 

De kosten van de toerrit met koffie/thee bij ontvangst en de ‘traditionele broodjesstop bedragen slechts 7 euro per persoon. Voor de barbecue betaal je aanvullend 18 euro per persoon. De route op GPS (GPX-bestand) krijg je vooraf toegestuurd. De bonnen voor de lunchstop en de barbecue krijg je op de dag zelf. Je start de prachtige motorroute op zondag 5 mei tussen 09.30 en 10.30 uur bij Café Roothans in Leende. Denk je aan je groene kaart? Om de wegafsluitingen door bevrijdingsfestivals te ontwijken rijden we dit jaar namelijk veelal in België.