MTC D’n Blaospijp

sinds 21 februari 1992

Wist je dat…

25 Jarig jubileum

MTC D’n Blaospijp werd opgericht op 21 februari 1992. Wij vierden in 2017 ons 25 jarig jubileum met een groots feest! Op naar het volgende jubileum.

Vernoemd naar de kerk

De bijzondere Leendse kerktoren heeft een bolling net onder de spits. Die wordt door Leendenaren trots ‘de Lindse Blaos’ genoemd.

Van en voor iedereen...

Van oude opknapper tot splinternieuwe machine, van shopper tot racer en van Aprilia tot Yamaha, alles is vertegenwoordigd.

MTC D’N Blaospijp

In het pittoreske Leende, onder de rook van Eindhoven, is sinds 21 februari 1992 mtc d’n Blaospijp actief. Een club van ongeveer 75 leden met één gezamelijke hobby; motoren!

Van oude opknapper tot splinternieuwe machine, van shopper tot racer en van Aprilia tot Yamaha, alles is vertegenwoordigd. De naam wordt mede ontleend aan de spitse kerktoren van de R.K. St. Petrus’ Banden kerk midden in het dorp. Deze bijzondere toren heeft een bolling net onder de spits en die wordt dan ook blaas genoemd, of zoals de Leendenaren hem zelf vol trots noemen: de Lindse Blaos. Dit torentje vindt u ook terug op het spatbord van ons embleem.

Mede mogelijk gemaakt door: