jubileumeditie: 25e bbq-rit in 2023

Zondag 7 mei werd een jubileumeditie van de BBQ-rit gereden. Motortoerclub d’n Blaospijp uit Leende zette voor de 25e keer een mooie motortocht van ongeveer 200 kilometer uit. De opkomst was ontzettend hoog. Zou dat komen omdat er vanwege het jubileum wat extra’s werd aangekondigd in de uitnodigingen of gewoon het resultaat van alle prachtige eerdere edities?

Verrassingen vanwege jubileumeditie

De organisatie zat ook dit jaar weer goed in elkaar. “Bedankt, het was een mooie rit en goede catering.”, schreef één van de deelnemers. Dit jaar verzorgde M.T.C. d’n Blaospijp zelfs 2 verrassingen tijdens deze jubileumeditie. Daarvan was zelfs een groot aantal van de eigen leden van de club niet op de hoogte.

De eerste verrassing was er al direct aan het begin van de dag. Naast de bonnen voor de lunchstop en optioneel de barbecue reikten de dames ook jiffyplankjes* uit. Extra bijzondere exemplaren uiteraard want deze weggevertjes zijn stuk voor stuk voorzien van een toepasselijke laserprint. De tweede verrassing volgde bij de broodjesstop aan de rand van de Kampina. Naast een zakje met 3 broodjes en diverse soorten warme en koude dranken waren er dit jaar ook gebakken eieren.

*) Voor de niet-motorrijders, een jiffy (of jiffystand) is de zijstandaard van een motor. Hij wordt zo genoemd omdat hij snel (“in a jiff”) te gebruiken is. Nadeel van het gebruik van de jiffy is dat deze nogal gemakkelijk wegzakt in zachte ondergrond. En laat dat nou bij de broodjesstop vaak de soort ondergrond zijn. Dan wordt vaak een jiffyplankje gebruikt. Dit dient als “oppervlaktevergroting”, zodat het gewicht beter wordt verdeeld.

De 225 deelnemers zijn uiteraard vastgelegd op beeldmateriaal

De opkomst bij de BBQ-rit van M.T.C. d’n Blaospijp was de afgelopen jaren niet zo hoog. Er schreven zich voor deze editie vooraf 225 rijders en 158 BBQ’ers in. Daaronder dit jaar zelfs deelnemers uit Amsterdam. De kans is groot dat je jezelf de komende dagen ergens spot als je hebt meegereden of gegeten want er is het nodige beeldmateriaal gemaakt van deze jubileumeditie. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor foto’s en video’s.

De getroffen voorbereidingsmaatregelen waren gelukkig grotendeels overbodig: bij de lunchstop en bij Café Roothans stonden tenten klaar om droog te kunnen zitten en nazitten. Een groot aantal deelnemers kwam helemaal droog weer thuis, andere rijders pakten hier of daar een regen- of zelfs onweersbui mee en een aantal koos voor een -extra- tussenstop om even te schuilen. Tja, daar heeft de organisatie helaas geen invloed op…

Rijd je zondag 5 mei 2024 mee met de 26e editie?

Uiteraard organiseert M.T.C. d’n Blaospijp ook volgend jaar weer een BBQ-rit. De datum voor deze 26e editie is zondag 5 mei 2024, traditiegetrouw op de eerste zondag van mei. Ook dan zullen de vele vrijwilligers en sponsoren weer zorgen voor een prachtige motorrit! En natuurlijk ontwijken we dan alle bevrijdingsfestiviteiten zodat je gewoon lekker kunt doorrijden. De kans dat we in België terechtkomen is dan ook best groot.

Foto’s vind je op onder Foto’s en op onze Facebookpagina.