Trial 2022

LEENDE – Voor de echte acrobaten onder de leden van motortoerclub d’n Blaospijp was er zaterdag 15 oktober de jaarlijkse trial. De naam van deze tak van de motorsport is afgeleid van het Engelse “to try” (proberen, beproeven), en dat is niet voor niets…

Hogeschool van de motorsportkunst

Tegen het einde van elk motorseizoen staat er een ware behendigheidstest op de kalender van MTC d’n Blaospijp: de clubtrial. Deze tak van de motorsport wordt niet voor niets ook wel de ‘hogeschool van de motorsportkunst’ genoemd. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Topsnelheid is niet de bepalende factor. De deelnemers hebben moed en inzicht nodig om de hindernissen te nemen in een zogenoemde non-stop. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt.

Trial wordt staand op een speciale, misschien wat raar uitziende motorfiets beoefend. Zo heb je de beste controle over je bewegingen met de motor over de diverse obstakels. Wie aan het eind van de wedstrijd het minste aantal strafpunten heeft behaald mag zich winnaar noemen.

Uitslag clubtrial 2022

  1. Anton Dierking
  2. Niek Liebregts
  3. Frans Henselmans

De avond werd volgens traditie afgesloten met een hapje en drankje in het ‘thuishonk’ café Roothans.