Zonnige 24e BBQ-Rit

Zondag 1 mei werd eindelijk de 24e BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp uit Leende verreden. Deze motorrit van ongeveer 200 kilometer stond eigenlijk al gepland in 2020 maar tot twee keer toe gooide Corona roet in het eten… Na een gratis kopje koffie of thee werd door ruim 200 motorrijders vanaf het parkeerterrein bij autobedrijf Roothans begonnen aan de speciaal voor deze dag uitgezette rit met een broodjesstop bij de Venlose Heide.

Een prachtige route door Midden-Limburg en zelfs Duitsland

De route liep door mooie stukjes natuur en over landelijke wegen in oostelijke richting, door Midden-Limburg en een klein stukje door Duitsland. Ook dit jaar is er weer veel lof voor de uitgezette motorrit vanuit de verschillende deelnemers: “Het was een erg leuke dag, het zonnetje scheen, en de route was prachtig.”, schreef een trouwe deelnemer uit Leende.

Al maanden voor de 1e zondag van mei krijgt de BBQ-rit vorm. De zeer afwisselende route die dit jaar gereden werd is al ruim twee jaar geleden gemaakt en tussentijds zelfs een paar keer aangepast. Gisteren kon de route worden gereden zoals hij origineel bedoeld was, ook Duitsland kent vandaag namelijk geen inreisverbod meer. “Het was een hele mooie toertocht.”, deelde Mv Eagles uit Weert direct na afloop met M.T.C. d’n Blaospijp. Bij de afsluitende BBQ waren nog ruim 125 motormuizen aanwezig.

Rijd je zondag 7 mei 2023 mee met de jubileumeditie?

Uiteraard organiseert M.T.C. d’n Blaospijp ook volgend jaar weer een BBQ-rit. De datum voor deze jubileumeditie is zondag 7 mei 2023, traditiegetrouw op de eerste zondag van mei. Ook dan zullen de vele vrijwilligers en sponsoren weer zorgen voor een prachtige motorrit! En misschien mag je wel iets extra’s verwachten tijdens deze 25e editie…

Foto’s vind je op onder Foto’s en op onze Facebookpagina.