Mooie 23e BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp

Zondag 5 mei werd de 23e BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp uit Leende verreden. Na een gratis kopje koffie of thee werd vanaf het parkeerterrein bij autobedrijf Roothans begonnen aan de speciaal voor deze dag uitgezette rit. Meer dan 220 motorrijders schreven zich in voor de motorrit van ongeveer 200 kilometer door de Brabantse en Belgische Kempen; helaas met af en toe een flinke bui. Na afloop genoten bijna 130 personen van de BBQ die wederom werd verzorgd door slagerij Van Meijl uit Soerendonk. Voor de geïnteresseerde lezer, dat is weer een stijging van het aantal deelnemers; aan zowel de rit als de BBQ.

Speciale dank aan de routecommissie

Ook dit jaar is er weer veel lof voor de uitgezette motorrit vanuit de verschillende deelnemers. Een woord van dank aan alle betrokkenen is dan ook wel op zijn plaats!

Al maanden voor de 1e zondag van mei krijgt de BBQ-rit vorm. Dan al komt de werkgroep die verantwoordelijk is voor de route al op stoom. Henk Snelders, Piet van den Biggelaar en Quint Schellekens maken niet alleen de route. Ze rijden deze ook meerdere malen om zeker te weten dat het eindresultaat helemaal naar wens is. Dat doen ze zelfs nog de dag van tevoren om ook eventuele onverwachte situaties door bijvoorbeeld festiviteiten of werkzaamheden op het vizier te hebben.

Dit jaar wisten de heren bijvoorbeeld ruim op tijd dat er asfalteringswerkzaamheden op een deel van de geplande route plaatsvonden. Niet dat de deelnemers daar iets van gemerkt hebben…dit deel zat immers niet in het uiteindelijk verstuurde navigatiebestand; wat bochtenwerk minder, veiligheid staat voorop. En voor verzending van dit bestand zorgt Franz Vermunt dat elke bestuurder ongeacht het type navigatie volgens dezelfde route geleid zou moeten worden; kapot rekenen noemt hij dat zelf.

Ook dank aan de vele andere vrijwilligers!

Ook zoekt de routecommissie een geschikte lunchplek middenin de natuur met voldoende parkeergelegenheid. Dit jaar een plek in de omgeving van Kasterlee waar een team vrijwilligers ‘s ochtends vroeg al naartoe ging om de op zaterdagavond ingepakte spullen klaar te zetten voordat de eerste bezoekers arriveren. Het belangrijkste? Voor de één de warme drankjes; koffie en thee. Voor de ander het toilet. En voor een derde de broodjes die met liefde zijn gesmeerd door een stel vrijwilligers op zaterdagavond.

Helaas was het opzetten van de tent bij Café Roothans dit jaar ook noodzakelijk kwaad; voor vertrek en bij terugkomst gegarandeerd droog kunnen zitten of staan is namelijk wel voornaam. Net als genieten van de BBQ, dat doe je ook liever niet buiten met dit weer. Gelukkig stonden er zowel op zaterdagochtend als maandagochtend voldoende vrijwilligers klaar om ook deze klussen te klaren.

Het gevaar aan een dergelijke ‘bedankactie’ is dat je vrijwilligers vergeet die ook een steentje bijdragen aan het succes van de BBQ-rit. Via deze weg namens alle deelnemers nogmaals bedankt! Zo zijn er bijvoorbeeld nog degenen die ondersteunen rondom de registratie, administratie en parkeerbegeleiding. De vrijwilligers die zorgen voor de publiciteit inclusief beeldmateriaal voor, tijdens en na de BBQ-rit. En de personen die ….

Rijd je zondag 3 mei 2020 mee?

Uiteraard zal M.T.C. d’n Blaospijp ook volgend jaar – traditiegetrouw op de eerste zondag van mei – weer een BBQ-rit organiseren; zondag 3 mei 2020 is de 24e editie van de BBQ-rit. Ook dan zullen de vele vrijwilligers en sponsoren weer zorgen dat het een prachtige motorrit zal worden! En ook dan hoopt de vereniging het aantal bezoekers weer te zien stijgen.

Foto’s vind je op onze Facebookpagina.