Feb 23, 2017

Onze naam, de kleuren en het logo


Al vroeg werd er nagedacht over de naam, de clubkleuren en het logo…

De Lindse naam

De naam M.T.C. d’n Blaospijp, wordt mede ontleend aan de spitse kerktoren van de R.K. St. Petrus' Banden kerk midden in het dorp Leende. Deze bijzondere toren heeft een bolling net onder de spits en die wordt dan ook blaas genoemd, of zoals de Leendenaren hem zelf vol trots noemen: de Lindse Blaos.

Het gedetailleerde logo

Het logo is ontworpen door Lia Verhoeven, afkomstig uit Sterksel. Lia, (destijds) actief motorrijdster, was ook aanwezig bij de oprichtingsvergadering en lid van het eerste uur. Creatief en actief in de grafische wereld werd haar gevraagd een clublogo te ontwerpen.

Ze kwam met drie leuke concepten die in het café op het biljart werden uitgespreid. Uiteindelijk werd de ‘Guzzi voorvork met wiel’ gekozen. De oplettende kijker ziet in dit logo ook een verwijzing naar de Lindse Blaos op het spatbord. Na wat kritiek dat er wel een “Linds tintje” in ons logo moest zitten pastte Lia –enigszins met tegenzin– namelijk haar eerste ontwerp wat aan. Een saillant detail: haar initialen (LV) zijn terug te vinden onder het spatbord rechts, bij de tweede letter P.

Wist je dat er vandaag de dag nog altijd een 3D-logo staat bij Joppen Motoren? Deze werd in het carnavalsseizoen 2000-2001 –op ludieke wijze– geschonken aan Prins Pierre dun Urste en Prinses Truus.

De clubkleur ‘geil’

Na de keuze van het logo werd er gediscussieerd over wat de clubkleur dan moest worden. En in die discussie mengden zich ook diverse stamgasten van Frits (café Roothans). Zo ook Manuel Verhagen. (Nog) geen lid, wel stamgast en mét een mening. “Ge moet geil vatte. Dan valde op. Da hét niemand”, zei hij. En uiteindelijk voegde hij toe: “als t geil wordt, zal ik sponsoren”. Dat werd niet afgeslagen. Tot op de dag van vandaag zit er dan ook nog altijd geel (geil) in al onze clubkleding.

 

---

Dit artikel is verschenen in de 1e Jubelnieuwsbrief van M.T.C. d'n Blaospijp.