Feb 21, 2017

25-jarig jubileum


In het pittoreske Leende, onder de rook van Eindhoven, is sinds 21 februari 1992 motortoerclub d'n Blaospijp actief. Van oude opknapper tot splinternieuwe machine, van shopper tot racer en van Aprilia tot Yamaha, alles is vertegenwoordigd. Vandaag telt deze club ongeveer 70 leden, waarvan 6 jubilarissen. Uiteraard vieren we dit jaar ons jubileum uitvoerig en daar mag iedereen deel van uitmaken op zaterdag 1 juli!

Het begon met een A4’tje...

Eind 1991 is door Tom van Alphen, Frits Roothans en Janus van Ansem in café Roothans een A4-tje opgehangen met een aankondiging van een ‘informatieavond’ over een mogelijke oprichting van een motortoerclub. Op deze avond zijn 10 tot 20 mensen afgekomen. Zij hebben de koe bij de horens gevat en de plannen ook daadwerkelijk doorgezet.

Frits stelde zijn café beschikbaar als thuishonk en dat is vandaag de dag nog zo. Al snel werd er officieel van start gegaan met het opstellen van statuten en een huishoudelijk reglement. Notarieel werd alles vastgelegd op 21 februari 1992. Vandaar dat we vandaag het 25-jarig jubileum kunnen vieren.

Openingsceremonie jubileumjaar

Een jubileumcommissie is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van het 25-jarig jubileum van M.T.C. d’n Blaospijp. En vandaag (dinsdagavond 21 februari) is, in het bijzijn van leden en partnerleden, het officiële startschot gegeven: De jubileumvlag werd gehesen na een woordje van de voorzitter Franz Vermunt. Ook werden er prachtige jubileumshirts uitgereikt, zodat er niet alleen gedurende dit jubileumjaar, maar ook nog lang daarna aan dit bijzondere jaar terug gedacht zal worden.

De club telt 7 jubilarissen

De jubilarissen die vanaf de eerste dag lid zijn, mogen dit jaar extra trots zijn op het voortbestaan van ‘hun motortoerclub’. Tijdens het jubileumfeest zullen zij extra in the spotlight worden gezet. Deze mannen waren allemaal (actief) betrokken bij de oprichting van onze prachtige club:

1.      Tom van Alphen
2.      Janus van Ansem
3.      Anton Dierking
4.      Jos Dierking
5.      Bert Noten
6.      Erik Willems

Maartje van Och is - sinds mei - de eerste vrouwlijke jubilaris van M.T.C. d'n Blaospijp.

25-jarig-jubileumfeest op zaterdag 1 juli

Het hoogtepunt van het jubileumjaar zal zijn op zaterdag 1 juli 2017. Het middagdeel is enkel voor leden, partnerleden en sponsoren. Maar ook jij kunt deze datum alvast markeren in je agenda! Want vanaf 21 uur zal er bij ons thuishonk -Café Roothans- een feestavond worden georganiseerd voor leden en niet-leden. Hierover de komende periode meer…

Nieuwsgierig naar M.T.C. d’n Blaospijp?

We zullen dit jaar ook gebruiken om meer over onze prachtige club te delen: onze geschiedenis, onze (bestuurs)leden en onze activiteiten. Nieuwsgierig? Volg ons op social media, we gebruiken dit jaar #blaospijp25. Of meld je snel aan voor onze maandelijkse ‘jubelnieuwsbrief’. Hierin uiteraard ook meer informatie over de verschillende activiteiten in het jubileumjaar.