Jun 30, 2017

TOCN Trumpet-Treffen te Leende


Een jubileummotortreffen dit jaar want Triumph Owners Club Nederland (TOCN) bestaat 40 jaar en dat werd gevierd met een vierdaags evenement in Leende. Het was de vijfde maal dat Triumph Club Leende dit treffen hier mochten organiseren voor TOCN en daar zijn ze terecht trots op. Dit is immers dé vereniging om lid van te zijn of te worden als je een Triumph motorrijder in hart en nieren bent. Zowel oude Triumph’s uit Coventry en Meriden als de nieuwere Hinckley modellen zijn de motoren waar het hart sneller van gaat kloppen.

In 1977 opgericht door aantal enthousiaste Triumph rijders uit Zaandam

TOCN heeft inmiddels haar leden over heel Nederland. Ze geeft tweemaandelijks het clubmagazine Tiger uit in full colour op A4 formaat. Hierin staan het laatste nieuws over Triumph, reisverslagen, techniek, tips, agenda, vaste columns en nog veel meer. Uiteraard zijn er dan nog de treffens en bijeenkomsten her en der in het land.

Link met M.T.C. d’n Blaospijp

TOCN en Triumph Club Leende organiseerden dit evenement in samenwerking met Gilde Sint Catharina & Barbara, DOSL en verschillende leden van M.T.C. d’n Blaospijp. The World Association Triumph Owers Clubs (WATOC), de vereniging die voor wereldwijde contacten zorgt, maakte daarnaast dit jubileumtreffen bekend bij de Triumph rijders waar ook ter wereld. Er waren dan ook deelnemers uit diverse landen, waaronder België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zweden.

TOCN en M.T.C. d’n Blaospijp hebben een link met elkaar, doordat diverse leden van de Triumph Club Leende lid zijn van beide verenigingen. Bij het organiseren van dit evenement is het dan ook bijna logisch te noemen dat veel leden van de Leendse motorclub meehelpen met de organisatie, opbouw- en opruimwerkzaamheden van dit evenement.

Programma donderdag & vrijdag

Het event startte op donderdag 15 juni, maar op woensdag arriveerde al de eerste gast, helemaal uit Zweden. Op de donderdagavond was er muziek in de tent met “DJ Joost” en een Pubquiz met als quizmaster Annie Wijffelaars.

Voor vrijdag 16 juni stonden er twee toertochten op het programma; eentje in de voormiddag en eentje in de namiddag met bezoek aan een motormuseum. In de avond was er muziek in de grote tent met de band “No Way Out” en natuurlijk ook weer “DJ Joost”.

Markt op zaterdag

Op zaterdag 17 juni heeft burgemeester Verhoeven de officiële opening verricht omstreeks 13.00 uur. Bij een verjaardag hoort natuurlijk gebak. Bakkerij Van Weert maakte heerlijke gebakjes met het logo van TOCN erop. De burgemeester sprak de menigte toe en feliciteerde eenieder met dit mooie jubileum en de prima organisatie. ''Als burgemeester van de gemeente Heeze-Leende heet ik iedereen van harte welkom in Leende. Maak er een mooi feest van en geniet ervan'', aldus Burgemeester Paul Verhoeven.

Deze middag was er een markt op het terrein met allerlei activiteiten en natuurlijk de nodige hapjes en drankjes. Een wagen met spulletjes van vroeger met oud gereedschap en wat oude stationaire motoren, wijnproeverij, vendelhulde door het Gilde, wedstrijdje welke motor het eerste kickstart, vermogens testbank voor motoren en de plaatselijke motorzaak welke enkele motorfietsen presenteerde alsook gadgets in de aanbieding had. Natuurlijk was er ook aan de kleintjes gedacht en voor hen was er een luchtkasteel aanwezig.

De gehele middag was er muziek in de tent met de live band “The Mannatees” en “DJ Joost”. In de avond was er de prijsuitreiking van de verschillende wedstrijdjes door Burgemeester Verhoeven. Om 21.00 uur was er wederom muziek in de tent met de band “The Rusty Nails” en ook hier was (huis) “DJ Joost” van de partij. De avond werd verrassend afgesloten met een mix van beide bands dat samen met een enthousiast publiek nog wat mooie klanken ten gehore bracht.

Afscheid op zondag

Op zondag 18 juni was, het na het ontbijt, tijd om afscheid te nemen van de bezoekers. Aansluitend zijn vele vrijwilligers bezig geweest met opruimen. Het doel van dit treffen was om Triumph rijders een paar heerlijke dagen te bezorgen en van onze gastvrijheid en de omgeving hier te laten genieten. Met een uitgebreid programma is het voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk gemaakt. Dit is goed gelukt en de reacties waren ook dit jaar weer zeer positief, zo niet lyrisch!

Bron: Leende24.