May 26, 2017

Hottentottententenparty?


Eén van de leden van de motorclub had in 2001 het idee om bij de broodjesstop van de BBQ-rit een (party)tent neer te zetten. Om zeker te zijn dat alle rijders op dat moment in ieder geval warm en droog konden staan. Dat dit de grondlegger werd voor een jaarlijks terugkerend ledenfeest met de naam Hottentottententenparty had niemand verwacht!

Sponsoring van tenten én bier

In eerste instantie werd het opzetten van een tent bij de broodjesstop onnodig gevonden. Maar uiteindelijk kwamen er - ook nog eens kosteloos - maar liefst vier partytenten bij deze BBQ-rit te staan. De kans om twee jaar achter elkaar nat te regenen bij de stop werd daarmee ontlopen.

Freek Roothans sponsorde bovendien nog een bak bier. Bier drinken bij een tussenstop en daarna weer motorrijden, is natuurlijk geen goede combinatie en zelfs verboden volgens de clubregels. En na de BBQ-rit is er natuurlijk altijd voldoende drank aanwezig bij thuishonk café Roothans, dus dat was ook niet het juiste moment… Kortom, de partytenten moesten nog maar eens worden opgezet om dat bier op te kunnen drinken. En dat gebeurde nog voor de zomervakantie, in de tuin van de zittende voorzitter, Janus van Ansem.

Een mooie, jaarlijkse traditie

Met wat extra aankopen – meer bier, maar ook fris en wijn en natuurlijk wat te knabbelen – ontstond de eerste feestavond die direct Hottentottententenparty werd gedoopt. Vandaag de dag vindt dit evenement nog elk jaar op de eerste vrijdag van juli plaats en zijn er elk jaar veel leden met hun partners aanwezig. Overigens zal dit evenement dit jaar op die vrijdag in ieder geval geen doorgang vinden, vanwege het jubileumfeest de week daarvoor (en het Triumph treffen nog een week eerder).

Natuurlijk wordt de Hottentottententenparty gecombineerd met een avondritje; eerst een aantal kilometers rijden, vervolgens de motor thuisbrengen en dan naar de feestavond. En ja, ook dit ledenfeest gaat meestal door tot in de vroege uurtjes…

Weer of geen weer, de tent staat!

Tijdens het WK voetbal in 2014 vond de Hottentottententenparty nog bij Janus in de tuin plaats. De vogeltjes vielen van het dak, zo warm. Maar die tent moest opgebouwd worden van de commissie! Uiteraard werd er nauwelijks gebruik van gemaakt, want daarbinnen was het alleen nog maar benauwder. En dat je hem dan daarna - of daags erop - ook weer moet afbreken, ja dat is dan maar zo.

Ook in 2016 stond de tent, maar het regende zo hard, dat er wel een rivier doorheen leek te stromen. En natte, koude voeten krijgen, aan het begin van de avond, is zeker geen garantie voor een langdurende feestavond. Gelukkig was de schuur op de plek van Snoeijen - de locatie van de Hottentottententenparty sinds 2014 - ook beschikbaar gesteld. Extra fijn voor een tweetal leden uit Budel, want zij hadden de bus in de straat staan om daarin een paar uurtjes te kunnen slapen alvorens te helpen afbreken.